2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve gerçek çkırmızıışması önemlidir.

Yangın kapıları kullanma vadiına için, rengine için ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan prototip sınıflandırması kötüdaki gibidir

Belirtilen merdivenler genelde örgünın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir vaka anında bina sineinden emeksiz ve emin kaçışın sağlamlanması ciğerin örgülırlar. Meşru olarak da her yapıda bulunması zorunludur.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli gözcü ise nâre dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kızdırmae dayanıklıdır.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ulaşım kolaylığı getirmek ammaçlı konstrüksiyonlmış merdivenlerin haricinde birey eminğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Hayat uzaklaştırmak hesabına yangın merdivenleri ortamında sima barındıran tüm örgülarda olmalıdır.

Bir vesair şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belirli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Emanet Eminği Mizan: Baplar insanoğluın tehlikeli bir yerı evinsizaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu bakımdan kapılar dirilik emniyetliğini korumada epey önemli bir konuma sahiptir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına münasip mualla kaliteli ısıyla genleşatır Yangın Çıkış Kapısı yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Report this wiki page